| |     português | english  
Naslovna
Kandidatura Republike Srbije za reizbor u izvršni savet UNESCO, 2019-2023. godine

Brošura sa svim potrebnim informacijama o kandidaturi Republike Srbije za reizbor u Izvršni savet UNESCO, za period 2019-2023. godine, dostupna je na sledećem linku.

http://www.lisbon.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/SERBIAUNESCO.pdfStručna praksa

LINKАмбасадор Оливер Антић присуствовао је, 27. јуна, опроштајном пријему амбасадора Свете Столице у Португалији, Рина Пасигата.

 

Амбасадор Оливер Антић присуствовао је, 27. јуна, опроштајном пријему амбасадора Свете Столице у Португалији, Рина Пасигата којом приликом му се захвалио на сарадњи, али и личном пријатељству. Србија је захвална Светој столици на принципијелном ставу непризнавања тзв. „Косова“.ODLUKA O SUFINANSIRANjU PROJEKATA KOJI SOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANjU I JAČANjU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

U vezi sa raspisivanjem Konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova doneo je 19. juna 2019. godine, odluke o projektima koji će biti sufinansirani u toku ove godine.

Odluke možete preuzeti na OVDE .Filološki fakultet Univerziteta u Lisabonu objavio knjigu ambasadora O. Antića ,,Most do Andrića'', 15.05.2019.

Filološki fakultet Univerziteta u Lisabonu objavio knjigu ambasadora O. Antića ,,Most do Andrića'', 15.05.2019.Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Zvona", 24.04.2019.

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Zvona", 24.04.2019.Bečki Bal 2019 Baile Vienense 2019

Ambasador Oliver Antić sa suprugom učestvovao je na Bečkom balu u Lisabonu kao počasni gost na poziv Ambasadora Austrije u Lisabonu Roberta Zischga.Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Problem Brexita je mnogo složeniji nego što se misli", 09.04.2019.

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Problem Brexita je mnogo složeniji nego što se misli", 09.04.2019.Intervju Ambasadora Olivera Antića novinskoj agenciji ´´Lusa´´, 13.03.2019.Ambasador Oliver Antic predao akreditivna pisma predsedniku Sao Tome i Principe Ervaristu Carvalhu 21.02.2019.

Predsednik Demokratske Republike Sao Tome i Principe Ervaristo Karvalju primio je akredativna pisma od Ambasadora R. Srbije Olivera Antića u predsedničkoj palati 21.02. 2019.Proslava Dana državnosti Republike Srbije

U prostorijama Ambasade RS u Lisabonu, 18. februara, organizovana je proslava Dana državnosti R. Srbije. Prijemu je prisustvovalo preko 100 zvanica, predstavnici diplomatskog kora, političkog i javnog života Portugalije, kao i naša dijaspora.

Ambasador O. Antić je, tokom prijema, Žoau Suarešu uručio Zlatnu medalju za zasluge dodeljene od strane Predsednika Aleksandra Vučića.Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Genocid u Srebrenici", 05.02.2019.

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Genocid u Srebrenici", 05.02.2019.

OVDEPoziv na učešće na X konferenciji srpske medicinske dijaspore 20-22. jun 2019.Predsednik Republike dodelio je nagradu za naučnu nagradu IBM ovogodišnjem pobedniku , srpskoj istraživačici Mariji Vranić.

LINKKonkurs Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti prevodjenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2019. godini, 17.01.2019.

KONKURSKonkurs Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini, 17.01.2019.

KONKURSNovogodišnji pozdrav predsednika d' Soze diplomatskom koru akreditovanom u Portugaliji, Nacionalna palata Ažuda, 14.01.2019.Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, 10.01.2019

LINKAutorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, prikaz knjige ,,Fašizam-upozorenje'', autora Medlin Olbrajt, 01.12. 2018.

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, prikaz knjige ,,Fašizam-upozorenje'', autora Medlin Olbrajt,  01.12. 2018.

OVDEPremijerka R. Srbije Ana Brnabić na ,,Web Summit-u'' u Lisabonu,06.11.2018.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Владе Португалије Антонио Кошта18.10.2018. Ambasador Oliver Antić predao je akreditivna pisma njenoj ekselenciji dr Mariji du Karmu Trovoadi Izvršnom sekretaru Zajednice zemalja portugalskog govornog područja.Republika Srbija primljena kao pridruženi posmatrač u Zajednicu zemalja portugalskog govornog područja

Republika Srbija primljena kao pridruženi posmatrač u Zajednicu zemalja portugalskog govornog područja

Na svečanoj sednici Zajednica zemalja portugalskog govornog područja (CPLP), koja je održana 17. i 18. jula u Republici Kabo Verde (Zelenortska Ostrva), Srbija je primljena kao pridruženi posmatrač, u ovu organizaciju koja obuhvata blizu 270 miliona ljudi portugalskog govornog područja.

Članovi ove zajednice su Portugalija, Brazil, Angola, Mozambik, Kabo Verde, Sao Tome i Principe, Ekvatorijalna Gvineja, Istočni Timor i Gvineja Bisao.

Zajednica je osnovana u cilju razvoja i jačanja političko-ekonomskih i diplomatskih odnosa i saradnje zemalja članica. Zajednica zemalja portugalskog govornog područja ima za cilj jačanje saradnje od obrazovanja, zdravstva, nauke i tehnologije, odbrane, poljoprivrede, administracije, pravde, javne bezbednosti, kulture i sporta, ali i medija i komunikacija.

Na istoj sednici, u istom svojstvu, primljene su i Francuska, Velika Britanija i Italija.SEĆANJE NA VELIKOG BARISTERA

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Diariu d Notiušas, 10.09. 2018.

SEĆANJE NA VELIKOG BARISTERAVeliki rat: Veliki jubilej savezništva Srbija-Portugalija

Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Diariu d Notiušas, 29.07. 2018.

Veliki rat: Veliki jubilej savezništva Srbija-Portugalija

link19-20. april 2018. Duga tradicija diplomatskih odnosa sa Portugalijom i želja za intenziviranjem saradnje u svim oblastima

 

 


Opširnije...
Foi publicado no Diário de Notícias de dia 15 de Abril de 2017 um artigo de opinião do Senhor Embaixador da Sérvia, Prof. Doutor Oliver Antiċ, intitulado Unidade da Europa:"O sonho de alguns...?"PORTUGALIJA I SRBIJA SLAVE JUBILEJ 135 GODINA BILATERALNIH ODNOSA

LINK

 Dana sećanja na stradanje i progon Srba

Organizacioni odbor za obeležavanje Dana sećanja na stradanje i progon Srba doneo je odluku da se državna manifestacija održi 4.avgusta.2016. godine u 20,00 časova na platou ispred hrama Svetog Ćirila i Metodija, u naselju Busije, Zemun. Ovim putem pozivaju se svi zainteresovani predstavnici dijaspore da u što većem broju prisustvuju ovoj manifestaciji.Odluka o ulasku bez viza u Republiku Srbiju

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine, usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama, koja je objavljena u „Službenom glasniku RS", broj 119 od 31. oktobra 2014. godine i stupa na snagu 8. novembra 2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.
 Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije

Pravilnik o obavljanju stručne prakse u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije stupio je na snagu 6. decembra 2013. godine. Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova je deo posebnog Programa stručnog usavršavanja i osposobljavanja, koji za svaku godinu donosi ministar spoljnih poslova. Detaljnije o mogućnostima obavljanja stručne prakse možete pročitati na: stručna praksaPočetak prijema zahteva za biometrijske putne isprave

Ambasada Republike Srbije u Lisabonu obaveštava da će 1. avgusta 2013. godine početi prijemom zahteva za izdavanje biometrijskih pasoša Republike Srbije.  Za zakazivanje termina molimo da se obratite Ambasadi telefonom ili mejlom.Vesti
Kandidatura Republike Srbije za reizbor u izvršni savet UNESCO, 2019-2023. godine
Stručna praksa
Амбасадор Оливер Антић присуствовао је, 27. јуна, опроштајном пријему амбасадора Свете Столице у Португалији, Рина Пасигата.
ODLUKA O SUFINANSIRANjU PROJEKATA KOJI SOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANjU I JAČANjU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU
Filološki fakultet Univerziteta u Lisabonu objavio knjigu ambasadora O. Antića ,,Most do Andrića'', 15.05.2019.
Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Zvona", 24.04.2019.
Bečki Bal 2019 Baile Vienense 2019
Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Problem Brexita je mnogo složeniji nego što se misli", 09.04.2019.
Intervju Ambasadora Olivera Antića novinskoj agenciji ´´Lusa´´, 13.03.2019.
Ambasador Oliver Antic predao akreditivna pisma predsedniku Sao Tome i Principe Ervaristu Carvalhu 21.02.2019.
Proslava Dana državnosti Republike Srbije
Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, "Genocid u Srebrenici", 05.02.2019.
Poziv na učešće na X konferenciji srpske medicinske dijaspore 20-22. jun 2019.
Predsednik Republike dodelio je nagradu za naučnu nagradu IBM ovogodišnjem pobedniku , srpskoj istraživačici Mariji Vranić.
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti prevodjenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2019. godini, 17.01.2019.
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini, 17.01.2019.
Novogodišnji pozdrav predsednika d' Soze diplomatskom koru akreditovanom u Portugaliji, Nacionalna palata Ažuda, 14.01.2019.
Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, 10.01.2019
Autorski tekst ambasadora Olivera Antića u Publicu, prikaz knjige ,,Fašizam-upozorenje'', autora Medlin Olbrajt, 01.12. 2018.
Premijerka R. Srbije Ana Brnabić na ,,Web Summit-u'' u Lisabonu,06.11.2018.
18.10.2018. Ambasador Oliver Antić predao je akreditivna pisma njenoj ekselenciji dr Mariji du Karmu Trovoadi Izvršnom sekretaru Zajednice zemalja portugalskog govornog područja.
Republika Srbija primljena kao pridruženi posmatrač u Zajednicu zemalja portugalskog govornog područja
SEĆANJE NA VELIKOG BARISTERA
Veliki rat: Veliki jubilej savezništva Srbija-Portugalija
19-20. april 2018. Duga tradicija diplomatskih odnosa sa Portugalijom i želja za intenziviranjem saradnje u svim oblastima
Foi publicado no Diário de Notícias de dia 15 de Abril de 2017 um artigo de opinião do Senhor Embaixador da Sérvia, Prof. Doutor Oliver Antiċ, intitulado Unidade da Europa:"O sonho de alguns...?"
PORTUGALIJA I SRBIJA SLAVE JUBILEJ 135 GODINA BILATERALNIH ODNOSA
Dana sećanja na stradanje i progon Srba
Odluka o ulasku bez viza u Republiku Srbiju
Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije
Početak prijema zahteva za biometrijske putne isprave
Arhiva vesti