| |     português | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): utorak i četvrtak 10:00 - 13:00 časova.

Praznici

Adresa
Rua de Alcolena 11
1400 – 004 LISABON
PORTUGAL

Telefon: + 35121 / 301-53-11, 301-53-12 Lokacija/Mapa
  Konzularna nadležnost
E-mail:   serviaemba@netcabo.pt Počasni konzuli

Veb sajt: http://www.lisbon.mfa.gov.rs

Tviter: https://twitter.com/SRBinPortugal

 

 


 
 
 
JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU NACIONALNIH PRIZNANJA ZA IZUZETAN DOPRINOS, REZULTATE I ZASLUGE U OBLASTI OSTVARIVANJA SARADNJE I JAČANJA VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE, KAO I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

Obaveštavamo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, doneo odluku broj 361/30-2022/01, dana 16. novembra 2022. godine, kojom se raspisuje javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Uvid u raspisani javni poziv može se izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/

***

 


Predaja akreditivnih pisama ambasadorke Republike Srbije u Portugaliji Ane Ilić

Na ceremoniji održanoj u predsedničkoj palati Belem, ambasadorka Republike Srbije u Portugaliji Ana Ilić predala je akreditivna pisma predsedniku Republike Portugalije Marselu Rebelu d Sozi.

 

***


Popis stanovništva i Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu, oktobar 2022. godine - Obaveštenje

Obaveštavamo da se Popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi u Srbiji, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Popis se sprovodi samo na teritoriji Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Srbiji.

Istovremeno obaveštavamo da u periodu sprovođenja popisa, od 1. do 31. oktobra 2022. godine, Republički zavod za statistiku sprovodi „Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“, a koje je namenjeno upravo državljanima koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu. Svrha sprovođenja ovog istraživanja je da se dobije potpunija slika o brojnosti, osnovnim demografskim, migracionim, obrazovnim i drugim karakteristikama državljana Republike Srbije u inostranstvu.

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i popunite Upitnik.

Za dodatne informacije se možete obratiti Ambasadi Srbije u Lisabonu. 

***


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova